Κουνουπίδι

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ:  Σε αποξηραμένη μορφή από την 4G

Το κουνουπίδι καλλιεργείται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου εδώ και 2.000 χρόνια. Υπάρχουν αναφορές για αυτό τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο. Είναι η Λευκοκράμβη ή Κραμβοσπάραγο των αρχαίων. Αναφέρεται ότι τους σπόρους και τα φύλλα του φυτού τα ανακάτευαν με σίλφιο στην περιοχή της Κυρηναικής και τα χρησιμοποιούσαν σε δαγκώματα ποντικιών και σκύλων.
Τον 16ο αιώνα ξεκίνησε η καλλιέργεια του και σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιήθηκε για επιθέματα πληγών από εκδορές, σε καταπλάσματα σε περιπτώσεις πόνων στα πλευρά, ρευματισμούς, μαστίτιδα και ως αντιγαλακταγωγό. Επίσης σε προβλήματα ποδάγρας, μεγαλοσπληνίας, ψώρα, λέπρα και εγκαύματα.

Υγεία

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά και ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το μπρόκολο. Αποτελείται περίπου από 85% νερό κι έχει πολύ λίγους υδατάνθρακες, πρωτεΐνη ή λίπη, αλλά είναι πλούσιο σε σημαντικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά κι άλλα φυτοχημικά. Είναι ένα ιδανικό λαχανικό για να το προσθέσετε στην ισορροπημένη διατροφή σας λόγω των αδυνατιστικών του ιδιοτήτων, καθώς είναι χαμηλό σε θερμίδες.

Και το καλύτερο από όλα, είναι ένα ευπροσάρμοστο τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί βραστό, στον ατμό και να προστεθεί στις σαλάτες και σε πολλές άλλες συνταγές. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους λόγους που θα πρέπει να συμπεριλάβετε το κουνουπίδι στην διατροφή σας?
Το κουνουπίδι περιέχει μια χημική ένωση θείου που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία βοηθάει την βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και των προβλημάτων της νεφρικής λειτουργίας.
Η σουλφοραφάνη που εμπεριέχεται στο κουνουπίδι έχει σημειώσει αντικαρκινική δράση σκοτώνοντας τα κύτταρα που προκαλούν καρκίνο και μπλοκάροντας την ανάπτυξη των όγκων. Σύμφωνα με τις έρευνες, η αφαίρεση των καρκινικών κυττάρων είναι πιθανόν το κλειδί για την καταπολέμηση αυτής της νόσου. Σε ορισμένες μελέτες, για παράδειγμα, ο συνδυασμός κουνουπίδι με κουρκουμά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός για τη καταπολέμηση και την θεραπεία του καρκίνο στον προστάτη. Σε έρευνες πάνω σε ζώα βρέθηκε ότι η σουλφοραφάνη μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις και την ανάπτυξη των όγκων στους μαστικούς αδένες. Επιπλέον, άλλες χημικές ενώσεις που βρέθηκαν στο κουνουπίδι, όπως ινδόλες και ισοθειοκυανήτες, έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα ως προς την αναστολή της εξέλιξης των καρκίνων του στομάχου, της ουροδόχου κύστης, του μαστού, του παχέος εντέρου, του ήπατος και των πνευμόνων.

Αποξήρανση

Η εταιρεία 4G πρωτοπόρος και με συνθήκες παραγωγής πλήρως συμμορφούμενες με το Διεθνές Πρότυπο ISO22000, εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών. Οι τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των τελικών προϊόντων διασφαλίζουν την παραγωγή μια σειράς προϊόντων απόλυτα υγιεινών.Υπηρετούμε πιστά τα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής διατηρώντας ταυτόχρονα την απόλυτη φυσικότητα τους δίχως την προσθήκη χημικών ή συντηρητικών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τώρα έχετε όλη την Ελληνική Φύση διαθέσιμη 12 μήνες το χρόνο στην κουζίνα σας. Με διατήρηση 100% των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Υγιεινά, Έξυπνα, Πρακτικά. Ιδανικό για τον καταναλωτή και τον επαγγελματία. 0% Χρωστικές, Συντηρητικά & Πρόσθετα Σάκχαρα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη Α και C , κάλιο, φώσφορο, και ασβέστιο το κουνουπίδι περιέχει επίσης φυλλικό οξύ που είναι πολύτιμο κατά την εγκυμοσύνη. Επίσης, προσφέρει προστασία από τα καρδιακά νοσήματα καθώς είναι καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών που συμβάλλουν στην μείωση της LDL – χοληστερόλης. Το κυριότερο όμως είναι πως αυτό το πανίσχυρο λαχανικό, θωρακίζει τον οργανισμό μας από νοσήματα “φθοράς”. Το “λουλούδι” του κουνουπιδιού περιέχει υψηλά επίπεδα γλυκοζιδάσης η οποία όταν διασπάται στον οργανισμό αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς διατροφικούς παράγοντες. Μια ακόμα ουσία, η DIM ( διινδολυμεθάνιο) αποτρέπει την ανάπτυξη κακοηθών κύτταρων εμποδίζοντας την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού. Την ίδια ώρα το κουνουπίδι συστήνεται σε διαιτητικά προγράμματα ως ενδιάμεσο σνακ, καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες ( 30 στα εκατό γραμμάρια).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα αποξηραμένα κουνουπίδια είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να το χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας. Μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της ενυδάτωσης αν τα βράσουμε. Βρίσκει εφαρμογή σε σούπες, τηγανίτα και πουρέδες . Χαρίζει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα.

E-SHOP

E-SHOP

Visit our online shop and check our variety of products

RECIPES

RECIPES

Read delicious recipes with dried products

CONTACT

CONTACT

Don't hesitate to contact us for any question