Σκόρδο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΡΔΟ:  Σε αποξηραμένη μορφή από την 4G

Ο θεός Ερμής σύστησε το σκόρδο στον Οδυσσέα σαν ειδικό αντίδοτο στα μάγια της Κίρκης που είχε μεταμορφώσει τους συντρόφους του σε χοίρους. Επίσης, οι αθλητές στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες μασούσαν μια σκελίδα σκόρδο πριν μπουν στον αγώνα. Ακόμη, οι Έλληνες και Ρωμαίοι αγρότες, στρατιώτες και ναύτες είχαν τα σκόρδα σαν το πιο συνηθισμένο προσφάγι. Οι Ρωμαίοι, μάλιστα, το θεωρούσαν σύμβολο στρατιωτικής Ρώμης. Τα άγρια σκόρδα φύτρωναν στα προαύλια των εκκλησιών της Αγγλίας και για αιώνες είχαν ως αποστολή να διώχνουν τα κακά πνεύματα. Πριν οι Αγγλοσάξονες αρχίσουν να χτίζουν εκκλησίες, οι Βρετανοί ήξεραν το σκόρδο σαν βασικό συστατικό της κουζίνας της αποικιακής τους φρουράς.
Στη διάρκεια του Μεσαίωνα, μάλιστα, θεωρούνταν ειδικό φάρμακο εναντίον της λέπρας. Στη Γαλλία, ο βασιλιάς Ερρίκος Δ’ μασούσε πάντα σκόρδο πριν αποπειραθεί κάποιον νέο ερωτικό άθλο. Επίσης, η επιδημία που ρήμαξε τη Μασσαλία στα 1726 καταπολεμήθηκε με ένα αντισηπτικό αποτελούμενο από σκόρδο και λάδι. Στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ο βρετανικός στρατός χρησιμοποίησε το σκόρδο, για να ελέγχει τις μολύνσεις των τραυματιών. Διέλυαν το χυμό ωμού σκόρδου με νερό και επιθέτονται το διάλυμα απευθείας στην πληγή με εξαίρετα αποτελέσματα. Η ίδια μέθοδος εφαρμοζόταν και από τους Ρώσους γιατρούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υγεία

Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου.

Ο βολβός του σκόρδου χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αφυδατωμένο, ή ως εκχύλισμα. Το σκόρδο έχει υψηλή συγκέντρωση σε ενώσεις θείου, οι οποίες αποτελούν τις ενεργές ουσίες. Οι κυρίες ουσίες που περιέχει το σκόρδο είναι η αλιίνη και η αλιινάση. Οι δύο αυτές ουσίες βρίσκονται στο σκόρδο ξεχωριστά και δεν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν το σκέλος του σκόρδου σπάσει, οι δύο αυτές ουσίες ενώνονται και δημιουργείται η αλλισίνη. Η αλλισίνη είναι η ουσία που προσδίδει στο σκόρδο την χαρακτηριστική οσμή και γεύση. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο το σκόρδο να συνθλίβεται πριν την προσθήκη του στο φαγητό, προκειμένου να απελευθερωθεί η δραστική αλλισίνη.
Σύμφωνα με έρευνες, η αλλισίνη είναι τοξική για τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, τα οξέα του στομάχου και η θερμότητα εμποδίζουν την ενζυμική δράση της αλιινάσης, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μικρότερη ποσότητα αλλισίνης και κατά συνέπεια, το σκόρδο σε μαγειρεμένη μορφή να έχει λιγότερο ισχυρή θεραπευτική δράση.
Αντενδείξεις- Αλληλεπιδράσεις Η κατανάλωση ενός έως δύο κομματιών ωμού σκόρδου ανά ημέρα θεωρείται ασφαλής για τους ενήλικες. Η πιο κοινή δυσάρεστη συνέπεια του σκόρδου είναι η μυρωδιά στην αναπνοή και στο σώμα. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ωμού σκόρδου, ειδικά με άδειο στομάχι, μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές και αλλαγές στην εντερική κινητικότητα.

Αποξήρανση

Η εταιρεία 4G πρωτοπόρος και με συνθήκες παραγωγής πλήρως συμμορφούμενες με το Διεθνές Πρότυπο ISO22000, εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών. Οι τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των τελικών προϊόντων διασφαλίζουν την παραγωγή μια σειράς προϊόντων απόλυτα υγιεινών.Υπηρετούμε πιστά τα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής διατηρώντας ταυτόχρονα την απόλυτη φυσικότητα τους δίχως την προσθήκη χημικών ή συντηρητικών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τώρα έχετε όλη την Ελληνική Φύση διαθέσιμη 12 μήνες το χρόνο στην κουζίνα σας. Με διατήρηση 100% των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Υγιεινά, Έξυπνα, Πρακτικά. Ιδανικό για τον καταναλωτή και τον επαγγελματία. 0% Χρωστικές, Συντηρητικά & Πρόσθετα Σάκχαρα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα λαχανικό με πληθώρα θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη στην υγεία. Ποιο είναι το πιο φυσικό «αντί» που υπάρχει στον κόσμο; Αντισηπτικό, αντιβιοτικό, αντιτοξικό, αντιμικροβιακό, βακτηριοκτόνο (σκοτώνει τον βάκιλο του Κώχ-φυματίωση) και αντικαρκινικό είναι μόνο το σκόρδο. Είναι τόσο πολλές μάλιστα οι θαυματουργές του επιπτώσεις στην υγεία των φανατικών φίλων του ώστε να έχουν γραφτεί ολόκληρα βιβλία ειδικά και μόνο για το σκόρδο! Έχει έντονη οσμή και χαρακτηριστική καυστική γεύση που οφείλεται σε αιθέρια έλαια πλούσια σε θειούχες ενώσεις όπως η αλλιίνη, η αλισίνη και το αχοένιο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα αποξηραμένα σκόρδα σε σκόνη είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να τα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό. Μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της. Βρίσκει εφαρμογή για να αρωματίσουμε ζωμούς, λαδερά, σάλτσες, κρέατα και ψάρια. Χαρίζει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα.

E-SHOP

E-SHOP

Visit our online shop and check our variety of products

RECIPES

RECIPES

Read delicious recipes with dried products

CONTACT

CONTACT

Don't hesitate to contact us for any question