Μήλο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟ :  Σε αποξηραμένη μορφή από την 4G

Τα μήλα είναι γνωστά από τους προϊστορικούς χρόνους, όταν υπήρχαν μόνο τα άγρια ξινόμηλα. Η μηλιά προήλθε αρχικά από την Ανατολική Ευρώπη και την Νοτιοδυτική Ασία, και εξαπλώθηκε στις πιο εύκρατες περιοχές. Οι Ρωμαίοι λάτρευαν τα μήλα και ήταν οι πρώτοι που τα καλλιέργησαν. Από τον 1o αιώνα μ.Χ., μάλιστα, καλλιεργούσαν τουλάχιστον 12 διαφορετικές ποικιλίες σε ολόκληρη την ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η καλλιεργούμενη μηλιά αναφέρεται από τον Θεόφραστο τον 3o αι. π.Χ.

Το μήλο ανέκαθεν περιβαλλόταν από μύθους και έφερε ένα σύνθετο συμβολισμό. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Αδάμ έφαγε το μήλο από το Δέντρο της Γνώσης και εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο. Για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους, τα μήλα ήταν αφροδισιακά, ενώ για τους Κέλτες τα ξινόμηλα ήταν σύμβολο γονιμότητας. Το μήλο διατηρεί τη συμβολική αξία του και κατά το Μεσαίωνα, ενώ στις μέρες μας αυτή αποτυπώνεται σε κάθε λογής έθιμα και παιχνίδια.

Υγεία

Καρδιαγγειακά οφέλη. Ρύθμιση του σακχάρου αίματος. Η επιβράδυνση της πέψης των υδατανθράκων. Μείωση της απορρόφησης της γλυκόζης. Αντικαρκινικά οφέλη. Οφέλη κατά του άσθματος. Οφέλη στο γαστρεντερικό σύστημα. Μείωση της νόσου Alzheimer.
Πρόληψη της οστικής απώλειας. Συμβάλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Αποτελεί πρόταση δίαιτας για φυσική αποτοξίνωση του σώματος. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της καταστροφικής δράσης των ελεύθερων ριζών

Αποξήρανση

Η εταιρεία 4G πρωτοπόρος  και με συνθήκες παραγωγής πλήρως συμμορφούμενες με το Διεθνές Πρότυπο ISO22000, εξασφαλίζει την  άριστη ποιότητα των πρώτων υλών. Οι τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των τελικών προϊόντων διασφαλίζουν την παραγωγή μια σειράς προϊόντων απόλυτα υγιεινών. Υπηρετούμε πιστά τα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής διατηρώντας ταυτόχρονα την απόλυτη φυσικότητα τους δίχως την προσθήκη χημικών ή συντηρητικών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τώρα έχετε όλη την Ελληνική Φύση  διαθέσιμη 12 μήνες το χρόνο στην κουζίνα σας.  Με διατήρηση 100% των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.  Υγιεινά,  Έξυπνα, Πρακτικά. Ιδανικό για τον καταναλωτή και τον επαγγελματία. 0% Χρωστικές, Συντηρητικά  & Πρόσθετα Σάκχαρα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟΥ ΜΗΛΟΥ

Μία μερίδα καρότου θεωρείται είτε μισή κούπα, είτε ένα μεσαίου μεγέθους καρότο, και περιέχει μόλις 25 θερμίδες, 6 γραμμάρια υδατανθράκων, 3 γραμμάρια σακχάρων και 1 γραμμάριο πρωτεΐνης. Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, παρέχοντάς μας το υπερδιπλάσιο της ημερήσιας δόσης μας (210%). Μας προσφέρουν το 6% της ημερήσιας δόσης μας σε βιταμίνη C, το 2% της δόσης μας σε ασβέστιο αλλά και σίδηρο. Επιπλέον, τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα αποξηραμένα μήλα σε σχήμα φέτες και σκόνη είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να τα χρησιμοποιήσουμε σαν σνακ άλλα και στην ζαχαροπλαστική. Μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της ενυδάτωσης όταν πρόκειται να το βράσουμε. Βρίσκει εφαρμογή σε κέικ, μηλόπιτα ακόμα και βρεφική φρουτόκρεμα. Χαρίζει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα.

E-SHOP

E-SHOP

Visit our online shop and check our variety of products

RECIPES

RECIPES

Read delicious recipes with dried products

CONTACT

CONTACT

Don't hesitate to contact us for any question