Κρεμμύδι

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ :  Σε αποξηραμένη μορφή από την 4G

Η επιστημονική του ονομασία είναι Allium cepa και στη χώρα μας το συναντάμε με τις ονομασίες Κρόμμυον, Άλλιον το κοινό, Κρομμύδι, Κρεμμύδι. Το κρεμμύδι είναι ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.Το κρεμμύδι ήταν γνωστό στην αρχαία Κίνα και στην αρχαία Αίγυπτο εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Ήταν επίσης γνωστό στην αρχαία Ελλάδα σαν αρτυματικό. Αναφορές βρίσκουμε στον Όμηρο, στον Ηρόδοτο, στο Θεόφραστο, στο Διοσκουρίδη. Βρίσκουμε αναφορές ότι οι Αιγύπτιοι έδιναν κρεμμύδια στους εργάτες που δούλευαν στις πυραμίδες, οι Ισραηλίτες τα έτρωγαν όταν βρέθηκαν στην έρημο μετά την έξοδο από την Αίγυπτο και ο Μέγας Αλέξανδρος τα έδινε στους στρατιώτες του. Αποτελεί και σήμερα όπως και στο παρελθόν, το μυρωδικό με τις πιο πολύπλευρες και πολυάριθμες χρήσεις. Σήμερα καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών. Ως αρχικός τόπος προέλευσης του φυτού πιθανολογείται η κεντρική Ασία. Υπάρχουν ποικιλίες με λευκή, κίτρινη, καφέ και κόκκινη φλούδα. Το ίδιο διαφορετικά είναι και τα μεγέθη των διαφόρων ειδών. Οι μικρότερες ποικιλίες είναι πιο καυτερές από τις μεγάλες.

Υγεία

Αν μελετήσεις προσεκτικά τα συστατικά και τις ιδιότητες του κρεμμυδιού θα καταλάβεις πως τρώγοντας ένα κρεμμύδι την ημέρα – είτε ωμό είτε ελαφρώς βρασμένο – αποκτάς μια υγιεινή συνήθεια προστασίας του οργανισμού σου ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα από ένα λαχανικό με τεράστια διατροφική αξία.

Ενισχύει την υγεία των οστών
Βοηθούν στη διατήρηση υγιών οστών και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις γυναίκες, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση καθώς περνούν στην εμμηνόπαυση.
Αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
Αρκετοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες στα κρεμμύδια, τα καθιστούν χρήσιμα για τη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την αλλεργική φλεγμονώδη αντίδραση του άσθματος και η αναπνευστική συμφόρηση που σχετίζεται με το κοινό κρυολόγημα.
Φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου
Το κρεμμύδι αποτελεί, επίσης, μια πολύ καλή πηγή χρωμίου. Από κλι­νικές έρευνες σε διαβητικούς, που δημο­σιεύτηκαν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, όπως στο «Diabetes & Metabolism», διαπιστώθηκε ότι το χρώμιο έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, να βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη αίματος, να μειώνει την ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και να αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης στο αίμα.
Αποτρέπει τους θρόμβους στο αίμα
Τα κρεμμύδια θεωρούνται φυσικοί αντιπηκτικοί παράγοντες. Το θείο που περιέχεται σε αυτά, μπορεί να καταστείλει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, εμποδίζοντας έτσι τους θρόμβους στο αίμα.

Αποξήρανση

Η εταιρεία 4G πρωτοπόρος και με συνθήκες παραγωγής πλήρως συμμορφούμενες με το Διεθνές Πρότυπο ISO22000, εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών. Οι τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των τελικών προϊόντων διασφαλίζουν την παραγωγή μια σειράς προϊόντων απόλυτα υγιεινών. Υπηρετούμε πιστά τα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής διατηρώντας ταυτόχρονα την απόλυτη φυσικότητα τους δίχως την προσθήκη χημικών ή συντηρητικών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τώρα έχετε όλη την Ελληνική Φύση διαθέσιμη 12 μήνες το χρόνο στην κουζίνα σας. Με διατήρηση 100% των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Υγιεινά, Έξυπνα, Πρακτικά. Ιδανικό για τον καταναλωτή και τον επαγγελματία. 0% Χρωστικές, Συντηρητικά & Πρόσθετα Σάκχαρα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟΥ ΚΑΡΟΤΟΥ

Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, που είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Επίσης, περιέχει φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τα αποξηραμένα κρεμμύδια σε σχήμα ροδέλας και τρίμμα είναι μία καλή εναλλακτική λύση για να τα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας. Μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία της ενυδάτωσης αν τα βράσουμε. Βρίσκει εφαρμογή σε σούπες, λαδερά ακόμα και κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδόπιτα. Χαρίζει πλούσια γεύση, χρώμα και άρωμα.

E-SHOP

E-SHOP

Visit our online shop and check our variety of products

RECIPES

RECIPES

Read delicious recipes with dried products

CONTACT

CONTACT

Don't hesitate to contact us for any question